Find det bedste paddleboard til dig

Priser og lagerstatus på nedenstående paddleboards er senest opdateret i dag (22/07 - 2024) kl. 09:14

Paddleboard er sjovt og en billig sommeraktivitet som hele familien kan hygge sig med.

Paddleboard er blevet utroligt populært – og det er der også mange gode grunde til. Det er aktivitet, som de fleste kan være med på, og som er underholdende og sjov for alle. Det er også udfordrende, så når du har prøvet det nogle gange, vil du tydeligt kunne mærke forskel. Paddleboards kaldes også SUP boards, hvilket står for stand up paddling. Det betyder bare, at det er et paddleboard, som du står på. Der findes mange SUP boards, hvis du gerne vil i gang med at prøve det af.

Det kan være svært at finde det paddleboard, der vil være det bedste for dig. Derfor guider vi dig til, hvilket paddleboard der kan være for dig, og alt andet hvad du måtte ønske at vide om aktiviteten. Du kan finde information om de forskellige slags paddleboards, og hvordan du finder det rette.

Desuden giver vi dig også et indblik i sporten, og alt andet du måtte ønske at vide. 

Du ser på 59 forskellige paddleboards fra 6 forskellige mærker:

Nulstil alle filtre
Billede af SURFTECH The Lido Package Gray 11'6 SUP Board 2022

SURFTECH The Lido Package Gray 11'6 SUP Board 2022

8799 kr.

6.499 kr.

Billede af Innoliving Oppustelig SUP Paddleboard 10'6 - Turtle / 1

Innoliving Oppustelig SUP Paddleboard 10'6 - Turtle / 1

3995 kr.

1.499 kr.

Billede af SURFTECH Promenade Package Gray 11'6 SUP Board 2022

SURFTECH Promenade Package Gray 11'6 SUP Board 2022

9999 kr.

7.399 kr.

Billede af SURFMORE Allround 11'2 x 33 SUP Board - Rød

SURFMORE Allround 11'2 x 33 SUP Board - Rød

4399 kr.

2.095 kr.

Billede af vidaXL paddleboardsæt SUP oppusteligt blå og hvid

vidaXL paddleboardsæt SUP oppusteligt blå og hvid

1368 kr.

1.222 kr.

Billede af Watery paddleboard - Global 10'6 SUP - Blå - Paddleboards

Watery paddleboard - Global 10'6 SUP - Blå - Paddleboards

1875 kr.

1.599 kr.

Billede af vidaXL oppusteligt paddleboard grøn og hvid

vidaXL oppusteligt paddleboard grøn og hvid

2199 kr.

1.264 kr.

Billede af SURFTECH The Lido Package Blue 10'6 SUP Board 2022

SURFTECH The Lido Package Blue 10'6 SUP Board 2022

8499 kr.

7.599 kr.

Billede af Pakketilbud: 3x Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10'6 - Paddleboards

Pakketilbud: 3x Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10'6 - Paddleboards

5625 kr.

4.319 kr.

Billede af SURFMORE Touring 11'6 x 31 SUP Board

SURFMORE Touring 11'6 x 31 SUP Board

4799 kr.

2.195 kr.

Billede af Innoliving Oppustelig SUP Paddleboard 10'6 Orange Turtle

Innoliving Oppustelig SUP Paddleboard 10'6 Orange Turtle

3995 kr.

1.595 kr.

Billede af SURFMORE Paddleboard Vogn

SURFMORE Paddleboard Vogn

1199 kr.

799 kr.

Billede af NSP Elements Cruise SUP Board 11'6

NSP Elements Cruise SUP Board 11'6" Blue 2021

9599 kr.

6.699 kr.

Billede af SURFTECH Promenade Package Blue 11'6 SUP Board 2022

SURFTECH Promenade Package Blue 11'6 SUP Board 2022

9999 kr.

7.399 kr.

Billede af Pakketilbud: 2x Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10'6 - Paddleboards

Pakketilbud: 2x Watery Global oppustelig SUP PaddleBoard 10'6 - Paddleboards

3750 kr.

3.039 kr.

Billede af SURFMORE Allround 11'2 x 33 SUP Board - Blå

SURFMORE Allround 11'2 x 33 SUP Board - Blå

4599 kr.

2.095 kr.

Billede af Oppusteligt paddleboard med sejl sort og hvid

Oppusteligt paddleboard med sejl sort og hvid

2365 kr.

2.096 kr.

Billede af Oppusteligt paddleboard med sejl rød og hvid

Oppusteligt paddleboard med sejl rød og hvid

3619 kr.

2.018 kr.

Billede af SURFTECH The Lido Package Blue 11'6 SUP Board 2022

SURFTECH The Lido Package Blue 11'6 SUP Board 2022

8799 kr.

7.799 kr.

Billede af SURFMORE Allround 10’2 X 33 SUP Board - Rød

SURFMORE Allround 10’2 X 33 SUP Board - Rød

4399 kr.

1.995 kr.

Du kigger lige nu på 59 paddleboards fra 6 forskellige mærker. Brug filtrene øverst på siden for at indskrænke din søgning, eller klik på linksne her for at gå til den dedikerede brand-side: Bestway Global My Hood Watery XQ Max vidaXL

Back to basics

Hvad er paddleboard helt præcist? Det er en sportsgren, man laver på vandet. Det fungerer på den måde, at man står på et bræt og padler sig frem. Oprindeligt brugte man det i Hawaii, hvor man havde brug for at transportere sig og små lods fra en ø til en anden. Senere er det blevet meget populært, og i de sidste par år er populariteten eksploderet. Paddleboardet har en kerne, der giver opdriftsegenskaber, og den har en ydre skal, som beskytter, stabiliserer og er stift. I dag laver man paddleboards, som ikke er faste og derfor kan pakkes sammen igen, så de er nemme at tage med. Det er ideelt at paddle tæt på kysten og i mere stille vand, der er dog udviklet paddleboards, som er beregnede til at paddle længere væk fra kysten eller at bruge dem til konkurrence, hvor man skal være hurtig og have fart på. Det er dog kun erfarne, der bør kaste sig ud i det. Alle andre bør holde sig tæt på kysten. 

Paddleboard er populært – fordi..?

Måske har du set folk paddle og tænker, hvorfor mon det er så fedt at stå på et bræt på vandet? Et paddleboard giver mange muligheder for vandaktiviteter. Du kan lægge dig på paddleboardet, slikke sol og nyde en dejlig, stille og lækkert vejr. Du kan også bruge det som fysisk aktivitet, hvor du får brugt dine arme, core og din krop. Hvis du prøvet et større paddleboard, kan du tage af sted med en ven eller kæresten – eller din hund! Det er en hyggelig social aktivitet, hvor I kan hoppe i vandet, når som helst I ønsker det. 

Med de forskellige typer af paddleboard får du forskellige muligheder for at lave aktiviteter. Nogle paddleboards kan give dig en fornemmelse af at surfe, og du kan også få paddleboards, som du kan paddle med en hel dag. Så kan I tage en tur på Gudenåen, ved en kystlinje eller et sted, hvor I kan sejle i længere tid. I dag findes der også SUB yoga, som er folk, der laver yoga på et paddleboard. Det træner balancen, hvilket er super godt! 

Du får masser af muligheder med et paddleboard, og det handler bare om at være kreativ. 

Hvorfor vælge paddle frem for surfing?

Paddleboard vs. surfing kan på en måde ikke rigtig sammenlignes. Det er to væsentligt forskellige aktiviteter. At surfe er svært, og det kan være svært for begyndere at komme op på boardet. Det er desuden mere action-packed, og det er en mere fysisk disciplin. Paddleboard kan alle være med på, og det vil ikke være hverken så svært, udfordrende eller adrenalin-skabende. De to slags boards kan dog ligne hinanden, men de bruges til to meget forskellige ting. Et paddleboard vil fordre en drivkraft ved hjælp af årene og ikke af bølgerne. Paddleboards har en stor ståflade med meget stabilitet, og det er beregnet til rimelig stillestående vand, hvor surfboardet er kortere, smallere og mere let. Det skal kunne ride på bølgerne, og derfor er de egenskaber vigtige. Desuden har du ikke en åre til surfboardet, hvilket du har til paddleboardet. 

Hvordan vælger jeg paddleboard?

Når du skal vælge dit kommende paddleboard, er der mange parametre, du skal vælge ud fra. Vi gennemgår dem mere dybdegående i de følgende afsnit, men du kan få nogle korte, gode råd her:

 1. Hvad er dit niveau? Er du nybegynder, har du prøvet det en del gange, eller skal du bruge dit paddleboard til at race med? Du skal vælge dit kommende board ud fra dit niveau.
 2. Hvilken aktivitet vil du gerne lave? Vil du gerne på længere ture, skal du vælge et touring board, men hvis du gerne vil ud og race i mere uroligt vand, skal du vælge et board, der kan det. Et allround board er godt for de fleste, for det kan lidt af hvert, men egner sig også mest til dig, der ikke har et særligt behov. Du skal vælge dit board ud fra det formål, du skal bruge det til. Nogle boards er lavet særligt til børn og voksne. Vælg ud fra hvem du er, og hvad du skal bruge det til. 
 3. Hvor meget er du villig til at betale for dit paddleboard? Du skal overveje, hvor meget du gerne vil betale for dit board. Det er en vigtig faktor i din afgørelse. 
 4. Formen på dit paddleboard spiller også ind. Hvis boardet er bredt, vil det også være mere stabilt. Det gør det nemmere at blive stående. Hvis det er spidst, skal du have fart på for at kunne holde dig oprejst. 
 5. Vil du gerne have et oppusteligt board eller et fast? De kan begge to være lige gode, men der kan være fordele og ulemper ved begge. Det faste er mere stabilt og kan være i bedre kvalitet, mens det oppustelige er nemt at transportere og meget praktisk at tage med sig.

I de følgende afsnit kan du læse mere om, hvad du skal vælge ud fra. Du kan komme mere i dybden om alle aspekterne af et paddleboard, og hvad det indebærer. 

Skal du vælge et oppusteligt eller fast paddleboard?

Når du skal købe paddleboard, skal du overveje, om det skal være oppusteligt eller fast. Der er fordele og ulemper ved begge. Hard paddleboard – som er det faste – er de mest traditionelle og kendte på markedet. Dette board vil give dig stabilitet, og det vil være nemmere at få en god performance. Der er som regel god plads – også til opbevaring. Det er smart for dig, som gerne vil tage på tur på dit paddleboard. 

Det oppustelige paddleboard er rimelig nyt, men blevet meget populært. Her får du et board, du kan tage med dig, hvilket giver dig endnu flere muligheder. Du kan tage det med på ferie, til forskellige steder i Danmark uden at skulle reservere en masse plads i eller på bilen. Det er ikke lavet af faste materialer, men bliver pustet op af en pumpe. Pumpen vil du ofte få med, når du køber paddleboardet. Du får et alsidigt board med det oppustelige. Du kan nemt transportere det og hurtigt puste det op. Det kan faktisk også bedre tåle slag og stød, hvorfor det kan være mere holdbart end det faste board. Det vil desuden være billigere, men det har ikke helt samme gode performance som det faste paddleboard. Industrien udvikler hele tiden på de oppustelige boards, fordi de er blevet så populære, så der vil hele tiden komme nye forbedringer til. 

Hvis du er professionel, vil du gerne have et fast paddleboard, men for alle andre kan et oppusteligt paddleboard være et rigtig godt valg. Det kan være med til, at du oftere kommer ud, fordi du nemmere kan komme af sted med boardet. 

Hvilken type af paddleboard skal jeg vælge?

Der findes mange varianter af de to typer af paddleboards. Det kan være svært at finde ud af, hvilket et du skal vælge. Vi guider dig om de forskellige boards, så du er bedre rustet til at tage en beslutning. 

Det kommer ofte an på dit niveau, og hvordan du vil bruge boardet.

Her kan du læse om de forskellige typer af paddleboards, og hvilke aktiviteter de egner sig til. Det kan hjælpe dig til at vælge det paddleboard, der vil passe godt til dig. 

Allround paddleboard

De fleste køber et allround paddleboard, og det skyldes naturligvis, at det egner sig godt til det hele og er et, som de fleste har gavn af. Det kan bruges af dig, der er nybegynder, men også hvis du er øvet, kan du sagtens bruge boardet. Det giver dig god stabilitet, og du får god balance mellem fart og balance. Det kan bruges på lavt eller stillestående kystnært vand, men det kan også godt bruges på et lidt mere uroligt farvand med lidt længere afstand til kysten. 

Race paddleboard

Race er naturligvis til dig, der gerne vil konkurrence i paddling eller som er øvet og gerne vil opnå masser af fart. Det er bygget og designet til at være hurtigere. Det har en smal form, mindre stabilitet, og det kan derfor bryde gennem vandet hurtigere. 

Touring paddleboard

Dette slags paddleboard er en blanding mellem de to ovennævnte. Det er en mellemting mellem stabilitet og hastighed, og det er ideelt til lange ture, hvor du skal frem i vandet, måske med lidt modstand. Dog får du også komfort i og med, at det er stabilt. Det kan bruges af dig, der er nybegynder tæt på kysten, men egner sig også godt til lange ture på åben sø. 

Wave paddleboard

Waveboardet har samme form og funktion som et surfboard. Det skal ride på bølgerne, og derfor er det kort, smalt og stift. Det gøres ofte ved, at boardet har to lag af PVC. Det bruges ofte af børn eller nybegyndere, fordi man ikke bruger helt så mange kræfter i vandet som ved et surfboard. 

Yoga/fitness board

Denne type af paddleboard skal ikke kunne bevæge sig i vandet, men være et der er meget stabilt, når du dyrker yoga, balance eller anden træning på det. Det giver dig den stabilitet, du har brug for for at kunne dyrke yoga, meditere eller lignende på dit board. 

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Når du skal vælge størrelse på dit paddleboard, skal du også overveje volumen. Det hænger nemlig sammen. Volumen fortæller, hvor meget luft der er tilbage i paddleboardet og derfor, hvor stor opdrift effekt du har. 

Du kan se sammenhæng mellem vægt og volumen her:

50 – 70 kg giver 140 – 180 L i volumen

70 – 90 kg giver 180 – 280 L i volumen

>90 kg giver >300 i L i volumen

Volumen viser dig, hvor stor vægt boardet kan holde i opdrift, men størrelsen på boardet vil også have betydning for, hvor stabilt boardet er. Som nybegynder er det en god idé at vælge et stort paddleboard.

Hvis boardet ikke har den rette volumen, altså opdrift, i forhold til din vægt, vil det synke. Derfor skal du have et board med den rette volumen, så det kan holde til vægten. Som regel går man ud fra:

 • Kvinde paddleboards 10’0 til 10’6
 • Herre paddleboards 10’6 til 11’06

Race boards skal dog være over 12’6, da de er smalle, og waveboards skal være 8’0 pga. et bredt design. Når du køber dit paddleboard, skal du også være opmærksom på længden, højden og vægten på boardet, da det vil fortælle dig, hvad boardet skal bruges til. 

De lange og smalle er bedst til race og touring, hvor du får god fremgang og hastighed. De vil nemt skære gennem vandet, men være mere ustabile, når man ikke sejler hurtigt. 

Korte og brede paddleboards er til yoga, surf eller leg på vandet. De er stabile ved både høj og lav hastighed. 

Hvilke andre ting spiller ind på valg af board?

Når du skal have et nyt paddleboard, er der flere faktorer, der spiller ind på dit valg. Dem vil vi gennemgå her, så du har noget at vælge ud fra. 

Formen på paddleboardet

Formen på paddleboardet vil have betydning for, den måde det bevæger sig i vandet på. Det vil derfor have betydning for den aktivitet, du gerne vil lave. Du skal vælge den form, der passer til den aktivitet, du gerne vil lave, som vi har forsøgt beskrevet tidligere i artiklen. Det skal gerne passe til det behov, du har. Formen kan være pointed, pinned eller round. Det er måden spidsen af boardet, er lavet på. 

 1. Pointed: Når paddleboardet er pointed, kan det skyde gennem bølgerne, hvis der er nogen, og det giver den god fart. Det er ideelt til dig, der skal længere væk fra kysten og gerne vil bruge boardet ikke bare om sommeren, men også på tidspunkter, hvor der kan være mere blæsende. Det har en spids næse og bagende, så det vil ligne en kajak eller kano. Den skærer godt gennem vandet, hvilket også giver mere fart. Det er derfor også til dig, der gerne vil have fart på, når du padler. Du skal være opmærksom på, at de er egnet til erfarne paddlere, som gerne vil konkurrence, touring eller fitness SUP.
 2. Rounded: Hvis du er nybegynder, skal du finde et board med en rund form. Det giver bedst stabilitet og skal bruges i rimeligt stillestående vand. Det bryder ikke så nemt bølgerne, og det glider derfor heller ikke helt så nemt af sted. Det er derfor mindre hurtigt, men er nemt at styre, og det er nemt at ændre retning på det i vandet. Den vil være formet som et surfboard og er ideelt til nybegynderen. Du skal derfor bruge det til yoga, afslappet paddling og surfing.
 3. Pinned: Pinned er en mellemting mellem de to andre, og det er derfor både lidt stabilt og lidt hurtigt. Hvis du har prøvet paddleboard nogle gange, kan du godt vælge et pinned paddleboard, som har en mere alsidig funktion. Det kan klare lidt uroligt vand, men har også god stabilitet. 

Du skal derfor vælge ud fra, hvad dit niveau er, og hvad du vil bruge paddleboardet til. Du kan også altid investere i to, så du kan vælge et begynder board til at starte med, men have det næste klar til, når du bliver bedre og mere erfaren. 

Hvilke materialer er et paddleboard lavet af?

Valget af materialer kommer an på, om dit paddleboard er oppusteligt eller ej. Et fast paddleboard vil have en skumkerne, som vil give opdriftskraft. Udenom finder man glasfiber, som fungerer på samme måde som i en båd. Det skal vedligeholdes, så det fortsat har en glat overflade, der vil drive paddleboardet gennem vandet. Nogle paddleboards kan også være i træ, men det kræver dog en del vedligeholdelse, og boardet er tungt, og tørrer langsomt. Derfor findes de ikke rigtig mere. Alt i alt vil boardet være tungere end det oppustelige.

Et oppusteligt paddleboard har en kerne, som sikrer opdrivningskraft. Det er dog et hulrum, der fyldes med luft. Den ydre skal er nylon, PVC og kan være et skumlag på oversiden, som giver god skridsikkerhed. Nylon holder på luften og formen, hvilket giver den gode holdbarhed. PVC giver stabilitet og stivhed, og det kan være i flere eller færre lag, alt efter hvor stabilt man ønsker det. 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber paddleboard?

Udover de ting, vi allerede har nævnt, er det godt at være opmærksom på, om boardet har en skridsikker overflade. Hvis det er af god kvalitet, og det gælder uanset om det er fast eller oppusteligt, vil det have en skridsikker overflade. Det giver dig bedre stabilitet og et godt greb.

Derudover skal du gerne have et paddleboard med en fodrem. Det vil de fleste paddleboards være udstyrede med. Det vil hjælpe din fod til at være i den rigtige position, og det vil hjælpe med at holde balance. 

Hvis du vil have sikkerhed, kan du få en sikkerhedsline. Dit board vil ikke flyde fra dig, hvis du skulle ske at falde i vandet. Du kan også få en sikkerhedsline til din åre. Det er en rigtig god idé til nybegynderen, da det kan ske, at man falder i nogle gange. 

Du skal også være opmærksom på, om du ønsker at have mulighed for oppakning på dit board eller ej. Hvis du skal være på vandet længe, skal du gerne have oppakning med, da du får brug for drikkelse, mad, solcreme eller andre ting. Så kan du få fastgørelse, som kan sikre din oppakning. 

Hvilket andet udstyr kan være nødvendigt til paddleboarding?

Der er andre ting, der kan være værd at investere i, når du skal på vandet med et paddleboard. Det kan være finner, som nogle paddleboard er udstyret med. Det er faktisk afgørende for at få stabilitet på vandet, men ikke alle paddleboard vil være udstyret med det. Derfor kan det ske, at du skal tilkøbe det. Særligt hvis du skal ud på mere urolige farvande, er det vigtigt med en finne. Den vil give dig mere stabilitet. 

Du skal gerne have en åre, der passer til dit paddleboard. Åren er ret vigtig for oplevelsen. Ellers kommer du ingen steder, medmindre du padler frem med armene. Din åre skal være tilpasset boardet og den aktivitet, du gerne vil lave. Det vil ofte også høre med til købet, men måske ønsker du en ekstra eller en anden åre, hvis du bliver mere erfaren. 

Det kan også være en god idé at investere i en våddragt eller en redningsvest. Våddragten er ideelt til dig, der tager en tur i lidt køligere vejr. Du holder dig ikke nødvendigvis helt så varm på et paddleboard, som du gør ved andre vandaktiviteter, og derfor kan det også være en god idé om sommeren. Våddragten skal passe til den temperatur, der er, så hvis du gerne vil ud andre tidspunkter end om sommeren, skal du have en våddragt, der er beregnet til det. 

En våddragt er lavet af neopren, og den vil varme dig, så du kan holde på varmen, selv i vandet. Du kan derfor sagtens bruge timevis på vandet, når du har en våddragt på. Den skal dog være i god kvalitet og passe til vejret. 

Redningsvesten er god som sikkerhed, og den skal gerne være en traditionel fastvest type med opdriftsmateriale af skum. Du skal huske at kigge på sikkerhedsgodkendelser, inden du køber vesten. Den skal gerne sidde tæt til kroppen, men også give dig bevægelsesfrihed, når du er aktiv på vandet. 

Hvordan vedligeholder jeg mit paddleboard?

Når du får et paddleboard, ønsker du naturligvis, at det holder så længe som muligt. Du bliver sikkert glad for dit board, og så er det også en god idé at passe godt på det, så du kan bruge det igen og igen. Du skal derfor rengøre det og opbevare det på den rigtige måde.

Rengøring

Du gør dit board rent, hver gang efter du har brugt det. Det gør du på følgende måde:

 • Skyl boardet med rent ferskvand. Du skal gøre det, inden luften lukkes ud, hvis boardet er oppusteligt
 • Hvis du finder pletter eller snavs, skal du vaske det af eller skrubbe det af med en klud og lidt sulfo baseret sæbe
 • Boardet skal helst være helt tørt, inden du pakker det sammen eller sætter det til opbevaring

Vedligeholdelse af glasfiber

Som nævnt tidligere er nogle boards lavet af glasfiber materiale. Du kan pudse det med boat cleaner eller boatwax. Det er en fordel, hvis boardet fortsat skal være hurtigt og give mindst mulig modstand i vandet. 

Hvad gør jeg med huller i mit oppustelige paddleboard?

Når du køber et paddleboard, der er oppusteligt, vil du som regel få et reparationssæt med. Her vil du finde guides til, hvordan du kan reparere det. Som regel vil man sige, at du skal finde hullet ved at puste boardet op og tvinge det under vand, hvor det vil boble, hvorfra hullerne sidder. Så skal du rense boardet og sørge for, at det er tørt. Når det er gjort, skal du åben alle luftventiler og tømme den for luft. Derefter putter du reparationsmaterialerne over hullerne. Det skal være godt med lim, og du skal holde lappen tæt mod materialet. Til sidst skal boardet tørre i 48 timer, inden du kan bruge det igen. 

Opbevaring af paddleboard

Det er vigtigt at opbevare dit paddleboard tørt og uden for sollys. Det gælder alle paddleboards. Særligt med dit oppustelige paddleboard, da det er lavet af PVC materiale. Den kan ændre form, hvis det står for længe i solen. Du kan sørge for, at dit paddleboard er tørt, inden du sætter det fra dig. Hvis du har haft det med på stranden, er det en god idé at puste det op igen derhjemme og rengøre det og tørre det af. Ellers kan der dannes fugt på boardet. 

Måske er en oppustelig kajak noget for dig?

En oppustelig kajak kan nemt bærer 2 personer, og den er samtidig super nem og have med alle steder. Du får timevis af hygge og sjov på vandet, ved stranden, å eller sø. Ved næsten alle kajakker følger alt med.

 • Oppustelig kajak.
 • Pumpe.
 • Pagajer (Typisk i aluminium)
 • Reparationssæt

Det bedst ved en oppustelig kajak er faktisk, at den typisk ikke er særlig dyr. Mange gode modeller fås fra kun 700-900 kr. Se vores oversigt herunder, hvor vi har samlet et stort udvalg priser fra mange forskellige forhandlere.

Hvad koster et paddleboard?

Der er så mange forskellige paddleboards, at det måske giver sig selv, men du kan få boards i alle prisklasser. Det kommer an på typen af paddleboard og kvaliteten. Det er ikke ligefrem billigt, men det vil være en god investering. Det koster som regel 2000-6000 kroner for en model, der er allround. Hvis dit paddleboard skal være mere specialiseret, skal du op i 10-12.000 kroner. Invester altid i et paddleboard i god kvalitet, så det også kan holde længere. 

Hvor må man stå på paddleboard?

Det er godt først at sætte sig ind i, hvor man egentlig må stå på paddleboard, inden man bevæger sig ud i sin nye aktivitet. Der er heldigvis mange muligheder, når du skal på SUB board. I Danmark er der utroligt meget kyst, så du kan altid starte på havet. Hvis du bor tæt på, er det oplagt og hvis ikke, kan det være, du skal købe et oppusteligt paddleboard, så du nemt kan tage en køretur til vandet. I udgangspunktet må man frit paddle på havet, ved kysten, du skal dog altid overholde sejlads forskrifterne. Der kan også være lokale regler, som du vil kunne se på skilte ved stranden. Hvis du er nybegynder, er det ideelt at starte i en fjord eller ved havnen. Der er omgivelserne mere rolige end på åbent vand på havet, og det vil gøre din oplevelse sjovere. 

Der er også mulighed for at paddle på forskellige søer og åer, her skal du dog være sikker på, om det er tilladt. De fleste steder må du gerne paddle på søer og vandløb, så længe det ikke er til skade for vandløbet eller for andres jagt eller fiskeri. Hvis du gerne vil paddle på en privat sø, skal du naturligvis have tilladelse af ejeren. Skovsøer og nogle andre søer er fredede områder, så her må du ikke stå. De steder, det er tilladt at sejle med kano, må du også stå på paddleboard. Du kan altid tjekke Miljøministeriets hjemmeside for at se, om der er regler for søer i dit område. Der burde være masser af muligheder for at nyde din nye fritidsaktivitet, og om ikke andet er det kun en kort køretur væk. Danmark er ikke større, end at det er nemt at komme til vandet. Du kan også tage dit SUP board med på ferie, men her skal du ligeledes tjekke regler for, hvor du må paddle. 

Tag på ferie på paddleboard

Måske har du været på kanotur før og syntes, det var hyggeligt? Det er også muligt at tage på paddleboard tur! Hvis du er interesseret i at tage på en dagstur eller en ferie på dit paddleboard, kan du læse nogle gode råd her. 

Først og fremmest er det vigtigt, at du har udstyret i orden. Desuden skal du have øvet dig noget på dit paddleboard inden, så du er rimelig vant til at paddle. Det skyldes, at det er hårdt at stå på paddleboard i lang tid af gangen, og som nybegynder bruger man ofte armene og skuldrene mere, og du kan få skader her, hvis du overbelaster dem. Når du bliver mere erfaren, lærer du at bruge hele kroppen, så belastningen ikke er lige så stor på dine arme og skuldre. 

Når du skal af sted i længere tid, kan det være en fordel at vælge et paddleboard, som egner sig til formålet. Du skal købe et touring board. Det er beregnet til netop det formål. Det har god stabilitet, men har også hastighed, så du kan komme fra A til B. Du kan købe et, hvor det er muligt at fastspænde oppakning, så du kan have dine ting med. Det er afgørende, når du skal af sted i længere tid. Uanset om det er en halvdagstur eller en tur på flere dage, så er oppakning nødvendig. Det gælder for eksempel vand, mad, solcreme, og hvad du ellers skal bruge, hvis du skal overnatte et sted. Det er smart, at du kan kombinere de to ting, og du vil helt sikkert elske at komme på vandet i flere dage. Tag på tur med vennerne, kæresten eller dit barn. I kan tage det i jeres tempo og nyde naturen omkring jer, som kommer tæt på. Det er en fantastisk måde at bruge tid sammen på. 

Det kan også være, at I er i udlandet og gerne vil paddle. Så er det ideelt med et oppusteligt paddleboard, som I nemt kan tage med jer, når I skal rejse. Det skal bare pustes op, og så kan I udforske nye områder, hvilket kan være meget sjovt, hvis man er blevet lidt træt af de samme farvande herhjemme i Danmark. Det er en sjov måde at tage på tur på og på ferie på. 

Råd til dig som nybegynder

Hvis du er nybegynder i det at paddle, er der nogle råd til at få en god oplevelse med det. Det bedste, du kan gøre, er at øve dig! Her er nogle andre råd:

 • Er dit board pustet godt nok op? Det skal være stift, så du kan stå ret op på det
 • Sæt dig først på knæ og find balancen, og så kan du øve dig i at rejse dig op på boardet. Du skal have fødderne i skulderbredde og let bøjede knæ, mens ryggen er ret
 • Så skal du sætte åren i vandet, og den skal helt ned i vandet, når du padler dig frem
 • Du skal padle stille og roligt i starten, til du finder din balance og rytme. Når du har gjort det, vil du også komme hurtigere frem
 • Når du har fundet balancen, kan du tage hårdere tag med åren. På den måde kommer du hurtigere frem ved at bruge hele kroppen til at padle med

Paddleboard er super sjovt, og du vil hurtigt blive vant til det, så du kan bevæge dig frit rundt på vandet. Du kan også altid prøve at starte med at leje et, så du får en fornemmelse af, om det er noget for dig. De fleste vælger dog at købe et paddleboard, fordi det er super sjovt og nemt for de fleste at være med på! 

Når du skal have en god oplevelse, er det vigtigt, at du tjekker vejret inden. Det bliver ikke så sjovt, hvis det skal regne eller blæse. Måske giver det sig selv, men det er alligevel vigtigt at huske! Du må ikke give op, selvom det er svært de første gange. Det gælder om at være tålmodig! Du skal nok lære det. Du vil desuden opleve, at det kan blive en god fysisk aktivitet. Du kan forbedre din kondition og fedtforbrænding. Det er en sjov måde at være fysisk aktiv på! 

Konklusion

Vi håber, du er blevet klogere på, hvilket paddleboard du skal vælge og hvorfor. Der er mange faktorer, der har betydning for, hvad du ender med at vælge. Det kan dog også være meget simpelt, og du kan altid tale med folk i butikken, som kan hjælpe dig med din beslutning. De vil være eksperter på området, og de vil give dig kompetent vejledning for netop din situation. 

Desuden er det vigtigt, at du sikrer dig selv en god oplevelse, hvis du er nybegynder. Det gør du ved at prøve at følge de råd, vi har skrevet og ved at kaste dig ud i farvand og med et paddleboard, der er til at håndtere. Det er bedre, hvis du har en god oplevelse første gang, og så kan du altid udfordre dig selv, når du er blevet en mere habil paddleboarder. Du kan også opleve at møde andre på vandet, så hvis ingen af dine venner vil med, kan det være, du møder nye mennesker, som du kan tage på ture med. Det er også en social aktivitet – eller kan være det, og så længe du ikke skal race, kan det være super hyggeligt at have selskab af andre. 

FAQ

 • Hvad koster et paddleboard?

Et paddleboard kan koste alt fra 2000-12.000 kroner. Det kommer an på, hvilken kvalitet du køber det i, og om du skal have et board til nybegyndere eller et til øvede og professionelle. 

 • Hvor skal jeg opbevare mit paddleboard?

Du kan opbevare dit paddleboard et tørt og køligt sted. Du må undgå at opbevare det i solen, for det kan det tage skade af.

 • Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber paddleboard?

Du skal overveje, hvad du vil bruge dit paddleboard til, og dermed hvilket board du skal vælge. Der findes forskellige typer såsom allround, touring, race og wake. 

 • Skal jeg vælge et oppusteligt paddleboard?

Hvis du gerne vil kunne komme nemt af sted og paddle, er et oppusteligt et af slagsen en god idé. Du kan nemt transportere det, når du skal køre til vandet. Det kan nemt pustes op, og de findes i rigtig god kvalitet også. 

 • Hvor kan man paddleboarde?

Alt efter hvilket paddleboard du har, kan du paddle forskellige steder. De fleste paddleboards er egnede til tæt på kysten eller en sø. Det vil som regel være i roligt vand. Du kan dog også bevæge dig længere væk fra kysten, hvis du er erfaren, og hvis du har et touring board, kan du tage på længere ture på vandet.

Paddleboard regler

Hvis du nyder at mærke friheden på vandet med dit paddleboard, så er du ikke den eneste. Desværre er der mange, der hvert år bliver ofte for tragiske drukneulykker – også herhjemme i Danmark. Det kalder på regler for bl.a. paddleboards, der skal garantere sikkerheden for brugerne af dem.

I 2020 var antallet af drukneulykker i Danmark hele 93. Og dette tal ligger ikke alt for langt fra gennemsnittet, der svinger op og ned omkring de 100 stykker om året. Disse statistikker kalder som før nævnt på lovkrav, der skal skabe sikkerhed på vandet – også regler for paddleboards.

Faktisk er reglerne vedr. paddleboards ganske enkle. Hvis du husker vesten, så overholder du nemlig det primære lovkrav.

Svømmevesten er din sikkerhed – og et lovkrav

Ifølge bekendtgørelsen om redningsveste i mindre fartøjer a’ 2017 er det lovpligtigt, at du skal bære vest, når du anvender et paddeboard på vandet. Det kan både være en almindelig svømmevest, men en redningsvest kan også gøre det.

Vesten er det primære, som du skal huske, når du skal tænke på din egen sikkerhed på vandet. Det er vesten, der sørger for, at du flyder ovenpå, når du falder i – også hvis du slår dig, og ikke selv kan svømme videre. 

Vesten er selvfølgelig ikke din eneste sikkerhed på vandet, når du bruger et paddleboard. Men det er den eneste regel vedr. paddleboards, der skal garantere din sikkerhed. Vi vil også anbefale, at du altid bærer leash, medbringer telefon (i vandtæt etui), er sammen med andre – og at du altid følger ordsproget: “If in doubt, don’t paddle out.” Brug padlen til at signalere overfor andre, hvis du er i nød.

Vær opmærksom på lokale regler, der omfatter paddleboards

Der kan være flere regler om brug af paddleboard der, hvor du vil på vandet. Vores bedste råd i disse tilfælde er, at du altid sørger for at orientere dig i området inden du går på vandet. Spørg ind til de lokale regler for paddleboards. Så har du i hvert fald gjort dit for at sikre, at du har dit på det rene.

Find det du mangler på bedstepaddleboard.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.766 produkter fra mere end 71 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.706 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-21 09:14:13.

7
Produkttyper
1.766
Produkter
71
Forhandlere
2.706
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.