En Oppustelig kajak er sjovt og en billig sommeraktivitet – enten alene eller sammen med hele familien

Ønsker du dig nogle uforglemmelige oplevelser på vandet? Eller måske er du blot typen, der virkelig sætter pris på den bølgende frihed på vandet? Så er en oppustelig kajak garanteret noget for dig.

Læs med her på siden, hvor vi går i dybden med hvorfor du også kan få glæde af en oppustelig kajak.

1: Watery Oppustelig kajak – Global 2 person

 • Dagens pris: 1745,- kr.
 • Fundet hos Watery.dk
 • Mærker: Watery, Global

Første anbefaling på listen er fra mærket Watery.

Det bedste tilbud på “Watery Oppustelig kajak – Global 2 person” vi har fundet er hos Watery.dk hvor prisen lige nu er 1745,-

Se hos Watery.dk ❯❯

2: Watery Oppustelig kajak – Global 1 person

 • Dagens pris: 1595,- kr.
 • Fundet hos Watery.dk
 • Mærker: Global, Watery

Anden anbefaling har vi fundet hos Watery.dk, hvor du kan købe Watery Oppustelig kajak – Global 1 person til kun 1595,- kr.

Se hos Watery.dk ❯❯

3: Bestway Hydro-Force Ventura K1 Oppustelig Kajak

 • Dagens pris: 1699,- kr.
 • Fundet hos CoolStuff.dk
 • Mærke: Bestway

Næste anbefaling er “Bestway Hydro-Force Ventura K1 Oppustelig Kajak”.

Dagens bedste tilbud på “Bestway Hydro-Force Ventura K1 Oppustelig Kajak” har vi fundet hos CoolStuff.dk hvor prisen lige nu er 1699,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Når eventyret på søen venter, passer den ensædede og oppustelige kajak Bestway Hydro-Force Ventura K1 perfekt.
Kajakken er stabil i vandet, samtidig med at den er let at transportere og nem at pumpe op.
Udrustet med justerbart sæde, aluminiumsåre og alt a…

Se hos CoolStuff.dk ❯❯

4: Bestway Hydro-Force Ventura X2 Oppustelig Kajak – Tosædet

 • Dagens pris: 2199,- kr.
 • Fundet hos CoolStuff.dk
 • Mærke: Bestway

Sidste produkt på vores liste er Bestway Hydro-Force Ventura X2 Oppustelig Kajak – Tosædet som vi har fundet til 2199,- hos CoolStuff.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
Trang til eventyr? Bestway Hydro-Force Ventura X2 er en to-sæders oppustelig kajak, der er stabil i vandet, samtidig med at den er let at bære og let at puste op.
Udstyret med justerbare sæder, aluminiumsårer og alt andet, du har brug for….

Se hos CoolStuff.dk ❯❯

Flere produkter.

De 4 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på bedste oppustelig kajak i 2022 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt dem kan du også kigge blandt disse oppustelig kajak:

Dyreste Oppustelig Kajak på listen er Aqua Marina Tomahawk Air-C – oppustelig kano / kajak 3 personer fra Sitontop.dk med en pris på 7400.00. Billigste udvalgte Oppustelig Kajak er My Hood – Oppustelig Kajak Til 2 Personer som du kan købe for 699.95 hos Gucca.dk. Forskellen på de to priser er 6700.05 kr.
Ovenstående Oppustelig Kajak data og priser er hentet fra 6 butikker (Watery.dk, CoolStuff.dk, Davidsenshop.dk, Gucca.dk, Coop.dk, Sitontop.dk). Alle Oppustelig Kajak tilbud er opdateret i dag 30-09-2022. Vi tager forbehold for fejl i priser og lagerstatus.

Flere Oppustelig Kajak guides:

Fandt du ikke det rigtige Oppustelig Kajak blandt de 4 ovenfor? Så kig i nogle af vores andre detaljerede guides til at finde den bedste Oppustelig Kajak:

Hvad er en oppustelig kajak?

Det giver næsten sig selv hvad en oppustelig kajak er: Det er nemlig en kajak, der kan pustes op – og selvfølgelig også klappes sammen igen.

Typisk puster man en oppustelig kajak op med en medfølgende pumpe. Mange af disse pumper kan i dag også hjælpe med at klappe kajakken sammen igen efter brug. Der er altså ikke noget besvær med at oppuste og sammenfolde en oppustelig kajak, for det er gjort så nemt som overhovedet muligt.

Mange tror, at en oppustelig kajak er det samme som en almindelig gummibåd. Det er dog ikke tilfældet. For hvor en almindelig gummibåd typisk har ringe bæreevne, kan virke ustabil og skyder en dårlig fart, så vil en oppustelig kajak give den komplet modsatte oplevelse. Alene det at kaste et blik på en oppustelig kajak er for de fleste tilstrækkeligt til at få et godt indtryk af forskellen mellem en oppustelig kajak og en gummibåd.

Oppustelig kajak vs. almindelig kajak: Hvad er forskellen?

Den primære forskel på en oppustelig kajak og en almindelig kajak er, at en oppustelig kajak kan pustes op og klappes sammen efter behov. En almindelig kajak – såkaldte “hardshell-kajakker” – består derimod af et hårdt materiale, som fx fiberglas, træ, komposit eller hård plastik. Begge kajaktyper har deres egne respektive fordele og ulemper.

Den oppustelige kajak består typisk af et blødt, foldbart plast-materiale. Det gør den nem at puste ned, folde sammen, og lægge i bilen. Den oppustelige kajak er også ganske let i vægt, og den lader sig nemt transportere. Du kan godt glemme alt om at skulle anskaffe dig tranportløsninger på bilens tag, eller tænke på smarte opbevaringsløsninger om vinteren. For den oppustelige kajak kan du nemlig opbevare som du gør med alle dine andre ting. Du lægger den simpelthen bare på en hylde derhjemme. Så bliver det ikke smartere.

Fordele ved en oppustelig kajak

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en oppustelig kajak frem for en almindelig kajak. Fællesnævneren for de fleste fordele ved en oppustelig kajak er frihed. Herunder nævner vi dem alle, og går i dybden med nogle af dem.

Disse fordele får du med en oppustelig kajak:

 • En oppustelig kajak er nem at transportere
 • En oppustelig kajak fylder næsten ingenting i nedpustet tilstand
 • Det er nemt at opbevare en oppustelig kajak
 • En oppustelig kajak vejer ganske lidt ift. hard-shell kajakker
 • Oppustelige kajakker er generelt sikre, lette at styre, og kræver ikke specialist-viden
 • En oppustelig kajak absorberer stød, og er derfor ofte lettere at boarde end hard-shell kajakker
 • En oppustelig kajak er nem og hurtig at puste op

Rengøring af en oppustelig kajak

Når det kommer til rengøring og vedligeholdelse, så er der nogle ting, som du skal være ekstra opmærksom på med e oppustelig kajak.. For det er klart, at hvor en almindelig hard-shell kajak blot kræver en spulen og aftørring i løbende rengøring, så kan det hurtigt blive lidt mere besværligt med en oppustelig kajak. Når kajakken er foldet sammen, så er det selvsagt ikke muligt at rengøre den pga. folder.

Når den oppustelige kajak skal rengøres, så er det derfor vigtigt, at den ligger på land i oppustet tilstand. Her har du mulighed for at nå de fleste hjørner og flader, der ellers ville ligge gemt i folderne. Du skal også være særligt opmærksom på, at den oppustelige kajak skal være helt tør før du folder den sammen. Hvis du har været nødsaget til at folde den sammen umiddelbart efter brug, så fold den ud (og pust den eventuelt op) igen når du kommer hjem, så den kan tørre.

Er en oppustelig kajak hurtig?

Det er muligt at holde en god fart på vandet med en oppustelig kajak. Langt hen ad vejen kræver det blot det samme, som hvis du skulle skyde en god fart i en hard-shell kajak: God teknik med padlen, stærke kræfter og udholdenhed er nøglerne. Da en oppustelig kajak vejer mindre end en hard-shell kajak er den dog også mere udsat under hårde vindforhold, eller hvis bølgerne går højt. Det skal du være opmærksom på. Er der stærk krydsvind eller modvind, så kan det være svært at opnå fart med en oppustelig kajak.

Lad os bare slå det fast en gang for alle: I sidste ende egner en oppustelig kajak sig ikke til konkurrencer, der handler om fart. For når det kommer til fart i vandet, så er rigiditet, fasthed og skarpe kanter altså bare bedst. Misforstå os ikke: Du kan opnå ganske fine hastigheder i oppustelige kajakker under de rette forhold. Men hvis du gerne vil skyde den bedste fart gennem bølgerne i en kajak, så er en hard-shell kajak nok mere for dig.

Kan jeg sidde ordentligt i en oppustelig kajak?

Mange tror, at en oppustelig kajak er blød og “wobbly”, og at den nemt vil give efter for tryk. Måske lidt ligesom en vandseng. Men de faktiske forhold kunne ikke være længere fra virkeligheden.

En oppustelig kajak giver god, solid støtte, og fast feedback, når du sætter dig i den. Der er lagt op til en rigtig god komfort og dejlige oplevelser på vandet i de bedste oppustelige kajakker derude. Det kræver selvfølgelig blot, at kajakken er pustet ordentligt op. Her skal du altid være opmærksom på, at kajakken skal pustes op til det rette tryk, som angives på pakken når du køber den. Ved det rette tryk yder kajakken både den bedste performance i vandet, og giver også dig den bedste siddekomfort.

Kan en oppustelig kajak ikke godt punktere?

Oppustelige kajakker er lavet af særdeles stærkt materiale, der er resistent overfor punktering. Producenterne er udemærket klar over, at man kan komme til at sejle på en sten, eller at vandet kan indeholde andre skarpe genstande, der under normale omstændigheder ville kunne punktere fx en ballon, en badering eller en dårligt polstret gummibåd. Mange af de mest robuste oppustelige kajakker har et tykt, beskyttende lag af nylon, der dækker selve gummien, der holder på luften.

Når alt dette er sagt, så er det selvfølgelig ikke umuligt at punktere en oppustelig kajak. Vores pointe er blot, at det ikke skal være din primære bekymring, når du køber en. Langt de fleste oppustelige kajakker når ikke at punktere én eneste gang før deres levetid udløber af en anden årsag. Istedet skal du se på hvor stærke syningerne i den oppustelige kajak er, og hvor godt ventilerne holder på luften. Det er på disse områder, at en oppustelig kajak typisk først kompromitteres – og du kan undgå det ved at finde en god oppustelig kajak i ordentlig kvalitet.

Hvor lang tid tager det at puste en oppustelig kajak op?

Man kunne komme til at tænke, at en oppustelig kajak vil være en tidsrøver, når den skal pustes op. Frygten kan være, at der vil gå uproportionelt lang tid før en oppustelig kajak kan søsættes. Men det er ikke tilfældet. Faktisk kan du ofte være lige så hurtigt i vandet, hvis ikke hurtigere, som hvis det har en hard-shell kajak, som du først skulle have ned fra bilens tag. Du kan takke de moderne pumpe-løsninger for at sikre, at du hurtigt kommer i gang med alt det sjove, der hører sig til oppustelige kajakker.