Kom ud at stå på paddleboard på ferien - 2 gode tips

Vil du gerne have det bedste ud af ferien? Hvis ikke du er en af dem, der ønsker at sidde stille på sandstranden hele ferien, så er det en oplagt mulighed, at hoppe på et paddleboard i stedet og se omgivelserne fra helt nye vinkler. Når du står på et paddleboard, så får du brugt kroppen samtidig med, at du nyder livet på vandet og får masser af mulighed for at nyde sol og sommerstemning.

Paddleboards er blevet yderst populære de seneste år og dukker op overalt i verden. Alle kan være med, uanset om du er garvet paddleboard udøver eller aldrig har stået på et paddleboard før. Vil du gerne have de bedste betingelser, men er ikke helt sikker på, at det danske klima er pålidelig i forhold til ægte sommeroplevelser på vandet, så kan du stå på paddleboard ved Playa del Ingles eller nogle af alle de andre steder i solrige områder der tilbyder dig at kunne nyde oplevelsen til fulde. 

Hvad er et paddleboard? 

Et paddleboard kan enten være fast eller oppusteligt, hvor det gerne er sidstnævnte der dukker frem på din ferie. Paddleborads kaldes også for SUP boards, som er en forkortelse af Stand Up Paddle boards. Det er i bund og grund et tilpasset surfbræt, der er udformet således, at du kan være stående og yde fremdrift ved hjælp af en åre eller en paddel.

Der findes forskellige udformninger af paddleboards hvor af, at de fleste er beregnet til, at lade dig glide gennem vandet med roligt tempo i kystnære områder hvor der er stillestående vand. Det er en perfekt mulighed når du skal på ferie, at se om der ikke skulle være et paddleboard i nærheden som du kan leje og på denne måde se feriedestinationen fra vandkanten samtidig med, at der er sol og sommer samt aktiviteter på vandet. 

Gode tids på nu skal stå på paddleboard på ferien 

Du behøver ikke være erfaren for at kunne stå på paddleboard og nyde livet til vands mens du er på ferie. Du kan altid spørge de lokale eller lave en google søgning for din destination, hvis du ønsker at prøve kræfter med et paddleboard. Der er flere lokationer der udlejer alt det grej du skal bruge samtidig med, at de i langt de fleste tilfælde, er guides der kan hjælpe dig godt i gang. Alligevel, kan det være en fordel at komme godt fra start, med lidt forberedelser, så du kan nyde oplevelsen uden problemer. 

Tip nr. 1 - Husk en god vandresistent solcreme 

Her kommer det første tip og du tænker sikkert, at det er en mindre detalje for dine aktiviteter på vandet, men alligevel, kan det være med til at gøre en kæmpe forskel når først du bliver landsat igen efterfølgende. At bruge solcreme er til alle tider en fordel, når du begiver dig ud på vandet i de solrige timer.

Når du er på vandet, så forstærkes solens stråler og effekt ved at spejle sig i vandoverfladen. Derfor vil det kræve lidt mere af din solbeskyttelse, hvis du gerne vil undgå at blive brændt af, inden du er færdig med at stå på paddleboard. En vandresistens solbeskyttelse er derfor mindst lige så vigtig, når du er på vandet, som en høj solfaktor beskyttelse. 

Tip nr. 2 - Kom godt fra start 

Hvis ikke der er instruktører der kan hjælpe dig godt fra start på paddleboarded, eller hvis du bare gerne vil afsted i en fart, så kan det være godt med lidt kendskab til, hvordan du kommer godt fra start. Du skal ikke frygte at komme på vandet med et paddleboard, ej heller selvom du ikke har prøvet det før. Paddleboards er for alle, både øvede og nybegyndere, uanset hvor du er henne i verden, men der er enkle tips der er gode at skrive sig bag øret inden du hoppe på hovedet ud i det helt store. 

 • Alle skal starte et sted 
  Som nybegynder tænker du sikkert, at alt ser legende let ud, så længe du står i vandkanten og observerer de garvede paddleboarders der suser der ud af og laver sene vendinger. Dog skal du tænke på, at alle skal starte et sted og det med at holde balancen på et paddleboard, kræver lidt øvelse. Bliv derfor ikke skuffet, hvis ikke du kommer helt ligeså godt fra start og øv dig med få simple råd, for at starte et sted og øg hastighed, sværhedsgrad og intensitet i takt med, at du få dit paddleboard ind under huden.   
 • Find center af paddleboarded 
  Det er alfa og omega, at du finder frem til, hvor midten af dit paddleboard er. I hvert tilfælde, hvis du gerne vil kunne holde balancen siddende eller stående og padle dig frem gennem vandet uden at falde i. Et paddleboard er som gerne illustreret med markeringer der skal hjælpe dig med at finde midten, men det er altså her du skal sidde eller stå for, at holde paddleboarded mest muligt i ro.  
 • Sid på knæ
  Det er bestemt ikke alle, der er stående på et paddleboard når de skal frem i verden. Mange sidder ned, enden på deres bag eller på knæ, og det er helt okay. Det er for mange betydeligt nemmere, at skulle holde balancen siddende eller på knæ, når du skal lære deres paddleboard at kende og det kan være mindst lige så sjovt og ej heller så hårdt for kroppen, at komme frem i vandet når du er siddende.  
 • Lange og dybe stræk
  En af de fejl, som langt de fleste nybegyndere begår, er, at de ikke bruger deres paddel optimalt og derfor skal bruge mange flere kræfter på at komme frem på deres paddleboard. Hvis du tager et kig på din paddel, så kan du se at den er formet lidt uens. Du skal forestille dig en skovl, der skal skovle dig frem igennem vandet, så sørg for, at din paddel er vendt rigtigt. Yderligere skal du sørge for, at din paddel stikker langt nok med i vandet når du tager et "stræk". Hvis hele padlens hoved er under vand når du padler, kommer du meget længere med et enkelt træk, end hvis eksempelvis halvdelen at padlen stiller op. 
 • Følg bølgerne
  Der er ingen grund til at gå imod strømme om gøre det sværere for dig selv at komme frem. Kan du se at der er bølger og endnu ikke har helt fat i teknikken eller kræfterne, så vælg at ride med bølgerne i stedet for imod og hjælp dig selv bedst muligt fra start. 
   

Menu
Top