På Paddleboard på Sardinien - en oplevelse du sjældent vil glemme

I Danmarks mest kolde og våde måneder og når sne, slud og kulde hersker i det danske, ganske land er der mange mennesker, der drømmer sig væk til lande, hvor de kan ligge ved hvide sandstrande med azurblåt hav, et varmt klima og ikke mindst en varmende og livgivende sol. Det kan være, at du er en af disse mennesker, der bare hungrer efter sol og varme samt skønne oplevelser samt høj gastronomi for smagsløgene.

Er du ydermere til aktiv ferie, giver vi her særlige tips til at rejse til skønne Sardinien, hvor man kan nyde øens uspolerede natur, de lange kyststrækninger samt havets tilbud om Paddleboard, surfing, svømning og snorkling. Læs med her og se din næste rejse komme til virkelighed.

Paddleboard på turkisblåt hav

Hvem drømmer ikke om et turkisblåt hav, som Sardinien især er berømt for? Det er lige præcis, hvad der møder feriegæsten, når man lægger sig på en skøn sardinsk strand. Her kan man med fordel booke en en billig rejse til Sardinien for at opleve disse skønne sandstrande, hvor du kan dyrke din hobby indenfor Paddleboard.

Et paddleboard kan du både selv tage med hjemmefra som et stationært board eller et oppusteligt board eller du kan leje et på stedet, hvor hotellet ligger. Det er din præference herfor, der afgør dette. Herfra, ejet eller lejet paddleboard, kan du både tage ud på egen hånd og prøve kræfter med at stå langs kystlinjen eller du kan booke en undervisnings session, hvor du lærer at stå på det og navigere på det.

Der er meget balance kunst i at stå på et paddleboard og det styrker både balancen og styrken i hele kroppen, fordi man bruger hele kroppen til at padle sig fremad ligesom det kræver styrke og vilje at forblive opretstående på det.

Her kan du også få undervisning i, hvordan du vender med det, uden at falde i vandet. Men fortvivl ej. De fleste prøver at falde i vandet mange gange, i prøven på at stå på det, og det er heldigvis ikke så slemt, når det er varmt, turkisblåt hav, du falder ned i. Så er det bare op på boardet igen og prøve videre! Det er også muligt at dyrke yoga på paddleboardet, hvor du sidder i lotus stilling og mediterer ude på åbent hav.

Ikke så turistet

Sardinien er ikke nær så turistet som mange andre øer i Middelhavet. Heldigvis har de været gode til ikke at være grådige på turister og bare bygge løs med skyskrabere og hoteller for at tjene flere penge. Dette kommer i høj grad dig som feriegæst til gode, fordi du vil føle, at det stadig er en ø, der har uspoleret natur langs kysterne og dermed kan du nyde de lange kyststrækninger samt naturen på Sardinien, uden at du skal føle dig som en turist hele tiden. Det er bare med at nyde varmen, solen, naturen og gastronomien og nuet.

Skønne kyststrækninger

På Sardinien er der lange kyststrækninger, der har små bugter samt klipper, der er smukke og vilde at se på. Der findes endda små bugter, der giver dig følelsen af, at du har hele bugten for dig selv, helt alene og på egen hånd. Hvis vi skal fremhæve en af disse bugter, vil vi nævne Costa Smeralda. Denne kyst ligger på nord Sardinien, og her kan man få associationer til den franske riviera, hvor azurblåt hav, havne med lystbåde samt lækre og eksklusive restauranter giver dig en fuldkommen oplevelse af at være i luksusland i byen Porto Cervo.

Ønsker I at opleve vild natur, skal I også prøve at dreje fra disse skønne kyststrækninger og ind i bjergene, hvor I kører igennem små pittoreske landsbyer, hvor sarderne bor og lever deres dagligdag. Der oser derfor af autentisk italiensk ø-charme, og her kan I med fordel også gøre stop for at spise dagens frokost.

Sardinsk mad og vin i bjergene

Der er typisk en masse kødretter på menuen, selvom man umiddelbart skulle tro, at den stod på sardinske fisk. De er dog mere kendte for deres kødretter, så forbered jer på ægte autentisk kød fra Sardinien på jeres gastronomiske rejse. I skal selvfølgelig også prøve at smage deres vin, for selvom Sardinien er et selvstændigt ø-rige, er de alligevel tæt forbundne med Italien og slægter den gode italienske vin på. Prøv både rødvin og hvidvin til jeres sardinske retter, og bare nyd smagen, nuet og ø-stemningen.

Shop løs

I Porto Cervo på den nordlige del af øen kan du shoppe i eksklusive butikker, hvor du kan købe alt fra tøj, sko, hatte, solbriller og andet, der begærer et ægte shoppe hjerte. Det kan være eksotisk at komme hjem fra ferien med disse items, fordi de er unikt købt på Sardinien. Derfor kan du være ret sikker på, at der ikke er andre mennesker, der ejer præcis de samme stykker tøj, solbriller, hatte osv.

En rejse, du aldrig glemmer

Når du har oplevet at bruge paddleboardet i det sardinske turkisblå hav, mens du nød den varme brise, vandets glitrende overflade, den bagende sol på din krop og oplevelsen af styrke og balance på paddleboardet, er der stor chance for, at du ikke har lyst til at tage hjem igen - og at du har lyst til at booke din næste ferie igen i Sardinien.

For Sardinien har det med at komme ind under huden på de ferierejsende, og gør, at de kommer igen for at nyde det mere uspolerede ø-rige i Middelhavet, hvor turismen ikke har taget ordenligt fat som på de andre øer i Middelhavet, og hver der er venlige sardere, eksotisk og velsmagende gastronomi og mange aktive oplevelser i bjergene, på havet og ved kysterne.

Ferierejsen bookes nemt og effektivt, og her kan det behagelige og komfortable hotel danne rammen for jeres afslapning og trygge oplevelser, når I tager ud med paddelboardet sammen med resten af familien eller vennerne.

Vi siger i hvert fald velkommen til Sardinien!

Menu
Top